50dkg liszt
2db tojás sárgája
3dkg élesztő
2dl tejföl
1dkg cukor
1dl tej
10dkg sajt
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összedolgozzuk ezeket a tejföllel a cukorral és a sóval. Olyan lágy legyen a tészta, hogy épphogy ne ragadjon a sodródeszkához, mert a később hozzátett sajt még keményíteni fog rajta. Kinyújtjuk a tésztát kb. 1cm vastagra, és a 10dkg reszelt sajt 1/3-ad részével meghintjük. Összehajtogatjuk, kisodorjuk, majd ismét összehajtjuk és 15percet pihentetjük. Ismét kisodorjuk negyed óra elteltével és az előbbi műveletet még kétszer megismételjük. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a tészta szép piros nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése